Paardenkliniek Venlo
+31-(0)77-3663053
Paardenkliniek Venlo


Stephanie Welschen

Stephanie werkt sinds 2004 in Venlo en is sinds 2008 de eigenaar en het gezicht van Paardenkliniek Venlo. Zij is zowel Erkend Paardendierenarts als Erkend Keuringsdierenarts en voert een groot deel van de aankoopkeuringen uit. Stephanie is breed inzetbaar en kan u op alle gebieden adviseren. Tevens behartigt Stephanie de belangen van de paardenhouders in zowel Limburg als Nederland door haar werkzaamheden binnen LLTB, LTO en de sectorraad paarden binnen de dossiers diergezondheid, dierwelzijn en I&R. Daarnaast optimaliseert zij de kwaliteit van de keuringen in Nederland middels haar aandeel in de keuringscommissie.


Lotte Kersten, DVM

Lotte heeft de studie diergeneeskunde, met de differentiatie paard, gevolgd en afgerond in Utrecht. Voordat ze ons team in 2012 kwam versterken, was Lotte werkzaam bij een paardenkliniek in West-Brabant. Hier heeft zij onder andere ervaring opgedaan in de begeleiding van merries en de allerhande eerstelijns patiënten zorg. Daarnaast heeft ze zich de afgelopen jaren ingezet voor de intensieve zorg van pasgeboren veulens en heeft ze in Amerika onderzoek gedaan naar rugproblemen bij paarden. Naast het werk gaat ze regelmatig naar nascholingen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van paardengeneeskunde te volgen. Verder is zij dagelijks te vinden op stal om haar paard te trainen en in het weekend kun je haar tegen komen op een wedstrijd.


Steven Clissen

Steven is in 2012 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde te Gent. Voor hij ons team kwam versterken, heeft hij een jaar gewerkt in de Universiteitskliniek van Gent, op de afdeling Inwendige Ziekten. Patiënten met koliek, maag-darmklachten, huid- en luchtwegproblemen behoorden tot zijn dagelijkse takenpakket. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in problemen bij pasgeboren veulens. Voordat Steven aan de opleiding diergeneeskunde begon heeft hij de opleiding instructeur en bedrijfsbegeleiding paardensport aan het NHB Deurne met succes afgerond en reed hij wekelijks wedstrijden in Limburg en Brabant. Dit horsemanship is een voordeel in zijn dagelijks werk.


Liana Peters

Liana heeft, na haar studie diergeneeskunde in Utrecht, ruim anderhalf jaar in Australië gewerkt. Daar heeft zij ervaring opgedaan met gespecialiseerde voortplantingstechnieken, o.a. kleine dosis diepvries inseminaties en vele embryotransplantaties. Tevens heeft zij zich toegelegd op kreupelheidsonderzoeken, met een speciale focus op de diagnostiek en behandeling van peesblessures. Sinds juni 2014 is Liana gepassioneerd werkzaam in het team Paardenkliniek Venlo. In haar vrije tijd kunt u haar terugvinden in de dressuur/springring of op het crossterrein met een van haar eigen paarden, en in de winter in de sneeuw met haar snowboard.


John Linders

John werkt al zijn hele leven met paarden. Na jarenlang met renpaarden gewerkt te hebben is hij in 1989, als kliniekassistent, bij Paardenkliniek Venlo begonnen. Mede door zijn uitgebreide ervaring is hij onmisbaar geworden in de behandeling van alle paarden op de kliniek. Van jong tot oud, klein tot groot; John waarborgt de veiligheid en gezondheid van een ieder.


Will Kleuskens

Will werkt sinds 2000 in ons team als kliniekassistente. Daarvoor werkte zij als assistente bij Dierenkliniek de Postwagen. Will assisteert bij alle voorkomende werkzaamheden op de kliniek. Zij is verantwoordelijk voor het verwerken van de laboratorium opdrachten, de voorbereiding van de patiënten voor O.K. en een deel van de administratie, waaronder de bestellingen. Will is altijd zeer betrokken bij alle cliënten en patiënten.

Wij werken samen met:


Martijn Goumans

Patiënten die een specialistische tandheelkundige behandeling nodig hebben worden door Martijn geconsulteerd en behandeld . Martijn is als gecertificeerd paardentandarts opgeleid aan The Academy of Equine Dentistry in Idaho (V.S.). Sinds 2007 is hij werkzaam als paardentandarts, sinds 2014 neemt hij deel uit van het bestuur van de vakgroep Paardentandartsen Nederland en sinds 2015 is hij aan The Academy of Dentistry opnieuw verbonden als examinator.


Carmen Scheffer

Carmen is geboren in Tegelen en opgegroeid in Reuver, maar momenteel woonachtig in de Achterhoek. Carmen is Europees Specialist Chirurgie Paard en werkt als freelance chirurg voor diverse voorname klinieken in Nederland. Carmen staat garant voor een deskundige behandeling van de ingewikkelde chirurgiepatiënten. Tevens kunnen patiënten die specialistisch advies nodig hebben door haar bij ons op de kliniek gezien worden.


Ellen Jenniskens

Ellen is sinds 2009 werkzaam als sportmasseuse voor paarden. Bij een behandeling door Ellen worden de spieren gecontroleerd op blokkades, spieren en bindweefsel losgemaakt, afvalstoffen verwijderd en de spanning uit de spieren weggenomen. Sportmassages dienen als ondersteuning bij blessures door middel van overbelasting of compensatie, maar voornamelijk om blessures juist te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen!


Patrick Molenaers

Patrick is sinds de oprichting van zijn eigen praktijk in 1979 nog altijd blijven onderzoeken, experimenteren en studeren. Hij is nu dan ook zeer ervaren en bedreven in de osteopathie, manuele therapie, dry needling, etc. Elke woensdagmorgen consulteert en behandelt hij patiënten bij Paardenkliniek Venlo ter aanvulling van de therapie. Het is ook mogelijk om apart voor een consult van Patrick Molenaers een afspraak in te plannen, neem daarvoor contact op met de kliniek.

Hindernisbalk
Hindernisbalk


Startpagina Een e-mail versturen